Kıbrıslı Çitle Anadolu Yakası Düğün Çekimi
Rabia ve Serkan Kıbrıs ‘da evlendiler ve düğünlerinden sonra dış çekim için İstanbul’u seçtiler. İstanbul’da Kadıköy’de konakladıkları için Anadolu Yakası çekim fonumuzu oluşturdu.
Otele yakın ilk güzergahımız tarihi Haydarpaşa Garı idi. Burası fotoğrafçıların ve çiftlerin sıkça gittiği bir nokta olduğu için benim özel istek gelmezse pek tercih etmediğim bir yer. Ancak söz konusu İstanbul dışından bir çift olunca İstanbul’un önemli noktalarına gitmek gerek diye düşünüyorum. Alman mimarların eseri olan 1908 tarihli Haydarpaşa garı İstanbul’un önemli sembollerinden ve fotoğraf için de gerçekten çok etkili sonuçlar alınabilecek bir yer.
Garın dış silueti sembol olduğu için binanın tümünü görebilecek lokasyonları seçmek çok mantıklı idi. Bu sebeple garın hemen yanındaki salaş balıkçı iskelesi ideal bir platformdu. Bu çekim düğün sonrası olduğu için kafamız da rahattı doğrusu. Tereddütsüz izbe iskeleye çıktı Rabia:) Burada bana yardım için gelen Evren’in balık gözü lensini de kullandım. İnsan gözünün görmediği etkileri veren lensleri pek tercih etmesem de bir istisna yapmış oldum bu şekilde.
Ardından İstanbul’un nerdeyse bütününü görebileceğimiz 268 rakımlı Çamlıca Tepesine geçtik. Buraya fotoğraf çekimi için ikinci gelişim oldu. Belediyenin sözde Anadolu motifli sosyal tesis atmosferine rağmen gene de eşsiz bir ortam var burada. Tarihi çam ağaçları ve panoramik Boğaz manzarasını da kadrajımıza aldık bu noktada.
Rabia ve Serkan ile aslında küçük bir İstanbul Anadolu yakası turu yapmış olduk bir taraftan. Normal bir İstanbul turundan tek farkı bu tur sırasında her gün giydiklerinden farklı şeyler giymelereydi:)